Kezdőlap

Rövid

ismertető

Aktuális

Kuratóriumi

ülések

Határozatok

könyve

Pályázatok

Linkek

Kapcsolat

 

 

 

 

(Nyomtatható változat)

 

 

 

 

 

„A XXI. századi magyar komolyzenéért”

Közhasznú Alapítvány

 

 

Az Alapítvány 2003. decemberében magánfelajánlás révén jött létre. Az alapító azt a régi tervét váltotta ezzel valóra, hogy segítséget nyújtson fiatal, tehetséges zeneszerzőknek a közönség előtt való megjelenésben. Egy olyan szervezet jött így létre, amely elősegíti az arra – szakemberek által – érdemesnek talált művek megismertetését a hazai és nemzetközi közönséggel.

 

A szervezet a zeneszerzők tevékenységét olyan eszközökkel kívánja támogatni, amelyek hatékonyan elősegítik a művek előadását, illetve szélesebb körű megjelenését, jelentse ez a helyszín, hangszerek, próbalehetőség, technikai háttér biztosítását, illetve a közreműködő művészek javadalmazását, vagy akár kép- és hangfelvételek, kották készítését és megjelentetését.

 

2004. ősze óta az Alapítvány közhasznú szervezet, amely lehetővé teszi, hogy a felajánlók támogatásaikat adójukból leírhassák. A támogatók számára további előnyt jelent, hogy az Alapítvány szabályzata másodlagos eszközként biztosítja hirdetési és reklámtevékenység folytatását is – amit nagy örömmel végez a kultúra fejlődésének előmozdítását szívükön viselő partnerei érdekében. Az így befolyt források pályáztatás, illetve eseti támogatás útján kerülnek felhasználásra. A kuratórium évente kétszer, május és október táján ül össze, és ekkor dönt a támogatások odaítéléséről a beérkezett pályázatoknak megfelelően. Az elbírálás fő szempontja az alapító okiratban meghatározott cél: „A komolyzene területén alkotó 1975. január 01. után született magyar zeneszerzők alkotó munkájának, valamint műveik bemutatásának támogatása, hogy arra érdemes műveiket megismerhesse a hazai és a nemzetközi közönség.”

 

Az Alapítvánnyal kapcsolatos információk – kiírt pályázatok, lezárult pályázatok nyertesei, a kuratórium határozatai és az ülések jegyzőkönyvei, a támogatások felhasználásának eredményei – itt a holapon folyamatosan elérhetők és követhetők.

 

 

 

 

 


 

 

„A XXI. századi magyar komolyzenéért”

Közhasznú Alapítvány

 

 

Adószám:

18701926-1-43

Bankszámlaszám:

OTP Bank RT. 11705008-20484769

Cím:

1031 Budapest, Rátz László u. 31. I/3.

 

 

További információ:

ifjuzeneszerzokert@ifjuzeneszerzokert.hu

titkar@ifjuzeneszerzokert.hu

info@ifjuzeneszerzokert.hu

 

 


 

lap tetejére